Medische peelings

Peelings voor acne, acnelittekens, rosacea en zonbeschadigde huid

Bij Onze Huid kun je terecht voor medische peelings welke ingezet kunnen worden bij acne, acnelittekens, rosacea en zonbeschadigde huid.

Om de best passende behandeling te kiezen kijken onze huidtherapeuten o.a. naar het huidtype, de conditie en zuurgraad (pH waarde) van de huid en naar jouw eigen wensen. Er zijn oppervlakkige, middeldiepe en diepe peelings welke elk op hun beurt weer intensiever of minder intensief ingezet kunnen worden. Zo wordt altijd de best passende peeling gekozen. Hieronder lees je meer over de verschillende soorten medische peelings die wij aanbieden.

DERMAQUEST Primary Pumpkin Resurfacer
De belangrijkste ingrediënten in deze peeling zijn de pompoen enzymen. Deze enzymen zijn sterke antioxidanten en zorgen voor de afschilfering (exfoliatie) van de dode huidcellen in de bovenste huidlaag. Daarnaast zorgen glycolzuur, salicylzuur en melkzuur voor cel vernieuwing waardoor de huid gladder en frisser wordt. Deze peelings worden ingezet bij milde acne (of als begin peeling bij ernstige acne) en bij de zonbeschadigde huid.
DERMAQUEST Salicylic Resurfacer
Salicylzuur werkt oppervlakking in de huid. De peeling werkt ontstekingsremmend en talg oplossend en werkt dus op de pustels welke aanwezig zijn bij acne. Doordat de peeling voornamelijk in de talgklier werkt is deze uitermate geschikt om in te zetten bij actieve acne en de vette huid.
DERMAQUEST Hibiscus Flower Mandelic
De combinatie van hibiscus zuren, amandelzuur en azelaïnezuur exfoliëren en kalmeren de gevoelige huid. De peeling bevat zuren welke erg geschikt zijn om in te zetten bij rosacea en milde acne. Zo wordt azelaïnezuur ook in crème vorm ingezet door de huisarts bij acne, rosacea en pigmentvlekken (hyperpigmentatie).
DERMAQUEST Modified Jessner
De Jessner peeling is een peeling die bestaat uit 14% salicylzuur, 14% melkzuur en 14% resorcinezuur. Door de combinatie van zuren is deze peeling is zeer geschikt voor diverse indicaties zoals milde tot zeer ernstige acne, pigmentatieproblematiek en het kan eventueel ingezet worden bij anti-aging.
MEDITOPICS Glycolzuur
Glycolzuur heeft een exfoliërende werking waarmee de afschilfering van de bovenste huidlaag wordt gestimuleerd. De vochtbalans van de huid wordt hersteld en de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd. Door het afschilferen vernieuwt de huid zich en kunnen acne, lichte pigmentvlekjes en littekens verminderen. Daarnaast is een peeling ook geschikt voor het ‘’opfrissen’’ van de huid. In de praktijk maken wij gebruik van 50% en 70% glycolzuur.

Aantal behandelingen

Om het beste resultaat te behalen raden we aan om tussen de 3 en 6 behandelingen te ondergaan. Dit doen we in ‘’kuurvorm’’. Dit houdt in dat er tussen de behandelingen 2 tot 3 weken zit.

Voor de behandeling

Voorafgaand aan de peeling is het soms noodzakelijk om gebruik te maken van een crème met een laag percentage glycolzuur om de huid optimaal voor te bereiden op de behandeling. Het is van belang dat de huid ook voor de behandeling verder goed wordt verzorgd. Dit houdt in dat zonlicht, de zonnebank en zelfbruinende crèmes 6 weken vóór de behandeling worden vermeden. Goed smeren met minimaal SPF 30 dus!

Tijdens de behandeling

We zullen de huid eerst reinigen zodat make-up, crème of vuil goed verwijderd is. De huid wordt dan voorbereid en ontvet zodat de peeling goed in de huid kan werken. Daarna wordt de peeling aangebracht. Dit voelt (afhankelijk de sterkte van de peeling) als licht prikkend of als een brandend gevoel. Terwijl de peeling op de huid zit houdt de huidtherapeut de huid nauwlettend in de gaten. Afhankelijk van de peeling zal deze in het begin van de behandelingen minder lang op de huid zitten dan wanneer je al meerdere behandelingen hebt ondergaan. Sommige peelings worden in lagen aangebracht. Afhankelijk van de indicatie en het aantal behandelingen wordt het aantal lagen bepaald.

Na de behandeling

De huid is na de behandeling rood en kan soms wat gezwollen zijn. Dit trekt binnen 1 tot 2 dagen weer weg. Wij brengen altijd een zonnebrandcrème aan met minimaal SPF 30. Omdat de peelings de afschilfering van de huid stimuleren gaat de huid de dagen na de behandeling schilferen, dit kan tot 7 dagen duren. Je kunt verder gewoon make-up gebruiken maar altijd i.c.m. een zonnebrandcrème. Soms ontstaan er kleine korstjes op de huid. Het is belangrijk dat hier niet aan gekrabd wordt en dat de huid rustig kan herstellen. Gedurende de kuur gebruik je elke dag zonnebrandcrème om de huid goed te beschermen, na de laatste behandeling ga je hier nog 6 weken mee door. Ook de zonnebank is een no-go (maar dat is het altijd als je het ons vraagt). Zo bescherm jij de huid het beste en krijg je het mooiste resultaat!

Direct een afspraak maken


Aandoeningen: