Couperose

Couperose is de naam voor opvallende wijde bloedvaatjes in het gezicht en wordt veelal als zeer storend ervaren. Het kan een uiting zijn van de chronische huidaandoening Rosacea maar kan hier ook los van staan.

Er bestaan een aantal behandelmogelijkheden, deze worden hier besproken.

Direct een afspraak maken


Behandelvormen voor: Couperose

Laserbehandeling

De vaatjes kunnen ook met behulp van de Diode laser worden gecoaguleerd. Met een speciale pen die gekoppeld is aan Diode laserapparatuur worden laserpulsen gegeven op de vaatjes. Het pigment in de vaatjes absorbeert de warmte van de laserpulsen en hierdoor branden de vaatjes dicht.

Coagulatie met behulp van dun naaldje

Hierbij wordt met een dun naaldje in het vaatje geprikt en wordt vervolgens met elektrische stroom via het naaldje dichtgebrand(gecoaguleerd). Deze methode is veilig, waarbij geen littekenvorming optreedt. Het nadeel is dat het een gevoelige behandeling kan zijn waar u soms een aantal keer voor terug moet komen.

Corrigerende crème met groene pigmenten

De werking van deze crème berust op de aanwezigheid van groene pigmenten waarvan bekend is dat ze de rode kleur van de vaatjes vrij goed camoufleren. De werking van deze crèmes is tijdelijk. Voor meer informatie over deze crème kunt u contact opnemen met de praktijk.