Rosacea

Rosacea is een chronische huidaandoening en kenmerkt zich door telkens terugkerende klachten van roodheid, gesprongen vaatjes, bultjes, puistjes en vochtophopingen in het gezicht. Wat rosacea van jeugdpuistjes onderscheidt is de afwezigheid van mee-eters. Er worden verschillende vormen van rosacea onderscheiden die alleen of samen voor kunnen komen. Hier volgen de officiële namen:
– Erythematoteleangiëctatische rosacea waarbij er met name roodheid en vaatjes aanwezig zijn;
– Papulopustuleuze rosacea waarbij er met name puistjes en bultjes ontstaan en weer verdwijnen;
– Phymateuze rosacea waarbij de huid (vaak de neus) dikker wordt en onregelmatiger wordt;
– Oculaire rosacea waarbij de klachten zich vooral voordoen in en rond de ogen.

Rosacea is een chronische huidaandoening, er zijn echter wel behandelmethodes om de rode huid te kalmeren. Dit kan door het gebruik van medicatie die uw huisarts of dermatoloog u kan voorschrijven, maar ook door begeleiding van en behandeling door onze huidtherapeuten. De kleine gesprongen bloedvaatjes (teleangiëctasieën) kunnen wij behandelen d.m.v. lasertherapie of elektrocoagulatie met een miniscuul naaldje. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor speciale camouflagemiddelen. Huidtherapeut Karlijn heeft een klein onderzoekje in de wetenschappelijke literatuur gedaan naar de vraag of de klachten van rosacea kunnen verminderen door bepaalde voedingsmiddelen te vermijden. De conclusie kunt u hier lezen!

U kunt hier doorklikken naar de website van de National Rosacea Society(NRS). De NRS is een Amerikaanse organisatie die als doel heeft het leven van mensen met Rosacea te verbeteren. Dit willen zij bereiken door bekendheid over de aandoening te vergroten, kennis te delen en wetenschappelijk onderzoek naar de aandoening te stimuleren.

Direct een afspraak maken


Behandelvormen voor: Rosacea