Huidtherapie Veenendaal: Onze Huid

Huidcentrum Onze Huid is dé huidtherapie praktijk in Veenendaal. Onze huidtherapeuten willen dat er een lage drempel is om advies in te winnen over huidproblemen én willen de beste behandeling bieden. Onze huidtherapeuten zijn opgeleid om jou te begeleiden en indien nodig te behandelen. In onze huidcentra in Veenendaal bieden wij jou een breed scala aan behandelmogelijkheden. Je kunt bij ons terecht voor advies en behandeling van onder andere acne, lymfoedeem, de nazorg van (borst)kanker, littekens, overbeharing, steelwratjes, pigment en couperose.

Wat is huidtherapie?

De huidtherapeut is de paramedicus voor de zorg van ons grootste orgaan: de huid. Huidaandoeningen komen veelvuldig voor, bijna 2 miljoen mensen in Nederland hebben een huidaandoening. Deze huidaandoeningen kunnen voor een flinke belemmering in het dagelijkse leven zorgen. Huidtherapie speelt een belangrijke rol in het leren voorkomen, omgaan met en adequaat behandelen van huidproblemen. De diversiteit aan huidaandoeningen en ervaren huidproblemen is zeer groot. Mogelijke problemen die voortkomen uit huidaandoeningen zijn huidverkleuringen, pijn, jeuk, bewegingsbeperkingen en lichamelijke handicaps. Daarnaast kampen mensen met de gevolgen van deze huidaandoeningen veelal met psychische klachten als gevolg van schaamte, angstgevoelens of beperkingen die met hun huidaandoening samenhangen. De behandeling wordt dan ook vaak integraal ingezet in een multidisciplinaire samenwerking met o.a. de huisarts, dermatoloog, plastisch chirurg, oncoloog, psycholoog en andere paramedici.

Waarom huidtherapie bij Onze Huid in Veenendaal?

Bij Onze Huid werken zeer vakkundige en ervaren huidtherapeuten die regelmatig nascholing volgen en graag de wetenschappelijke literatuur induiken. We werken nauw samen met huisartsen, fysiotherapeuten, thuiszorgorganisaties, pedicures en andere zorgverleners. Daarnaast hebben we een sterke samenwerking met de opleiding Huidtherapie van de Hogeschool Utrecht. Huidtherapie bij Onze Huid betekent goede en verantwoorde zorg voor jouw huid.

Verschillende onderdelen van huidtherapie

Huidtherapie richt zich op het voorkomen van, het leren omgaan met en het behandelen van allerlei huidaandoeningen. We geven gerichte zelfzorg adviezen waar je echt iets mee kunt. Met deze adviezen kunnen klachten verminderen en kan verergering van klachten worden voorkomen. Daarnaast voeren we behandelingen uit die bewezen effectief zijn. We zijn op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen binnen de huidzorg. Doordat we onze wetenschappelijke kennis met je delen weet je wat je zelf het beste kunt doen of moet laten.

Onze Huid in Veenendaal, voor al uw huidproblemen

Je kunt bij ons terecht met vragen over veel uiteenlopende huidklachten. Denk aan: acne, eczeem, overbeharing, littekenklachten, brandwondlittekens, lymfoedeem, lipoedeem, nazorg (borst)kanker, steelwratjes, ouderdomswratjes/seborrhoische wratjes, ouderdomsvlekken of ‘levervlekken’.


Mis niets op het gebied van Onze Huid en volg ons!