Is jouw huid klaar voor de kou?

Voelt jouw huid momenteel ook droog, jeukerig en geïrriteerd aan? Huidtherapeut Carlijn Bos geeft je drie gouden tips waarmee jij je huid in de beste conditie houdt tijdens deze kou!

1. Maak de lucht wat vochtiger
De luchtvochtigheid is tijdens deze kou over het algemeen vrij laag. Weinig vocht in de lucht betekent: weinig vocht in de huid. Zet een aantal bakjes met water of leg een aantal natte washandjes op de verwarming, dit zorgt voor wat meer vocht in huis. De verwarming íets minder hoog zetten en een extra dikke trui aan helpt uiteraard ook!

2. Smeer je huid wat vaker in
Vette producten zijn vaak niet prettig om te smeren maar bevatten wel minder water. En gezien water heel goed is in vocht uit de huid te onttrekken hebben vette producten de voorkeur. Welke? Vooral eentje die jij lekker vindt maar die niet te vloeibaar is(want: veel water dus uitdrogend) en geen parfum bevat. Een droge, geïrriteerde huid is namelijk gevoeliger voor een contactallergie met stoffen zoals parfum. Onze favorieten: Cetomacrogol (met of zonder vaseline) of de Lipikar Balsem van La Roche Posay. In de avond kun je een product met Ureum gebruiken, Ureum is een lichaamseigen Natural Moisturizing Factor en is een kei in het gehydrateerd houden van de huid! Op een open huid kan het een beetje prikken.

3. Was je huid iets minder…
Probeer je huid eens iets minder vaak, minder lang en minder heet te douchen. En als je doucht: gebruik een niet-schuimend product, zoals een douchecreme. Na het douchen: huid afdeppen en direct insmeren, zo sluit je het vocht dat op je huid ligt een beetje in!

Helpt dit niet? Neem dan eens contact met ons op, wij hebben nog veel meer tips over hoe je een droge en geïrriteerde huid het beste kunt verzorgen!

https://onze-huid.nl/wp-content/uploads/2018/02/winter-2714959_1280-200x300.jpg
Mis niets op het gebied van Onze Huid en volg ons!