Onze specialisten

Op deze pagina kun je kennis maken met onze huidtherapeuten. Een huidtherapeut is een paramedisch specialist die de zieke of beschadigde huid behandelt. De opleiding tot huidtherapeut is wettelijk beschermd en geregeld in de wet BIG. Al onze huidtherapeuten hebben de vierjarige HBO opleiding Huidtherapie succesvol afgerond. Na de afronding van deze opleiding mogen we tevens de titel ‘oedeemtherapeuten’ dragen omdat we ons hierin tijdens de opleiding in hebben gespecialiseerd. We zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Karlijn Sterkenburg
In 2008 ben ik afgestudeerd als huidtherapeut aan de Hogeschool Utrecht. Daarna heb ik twee jaar in een praktijk gewerkt als huidtherapeut. In januari 2010 ben ik mijn eigen huidtherapie praktijk gestart in Elst, dit is inmiddels uitgebreid naar drie locaties. Naast mijn werkzaamheden als huidtherapeut ben ik jarenlang werkzaam geweest als docent aan de Hogeschool Utrecht, opleiding Huidtherapie. In 2019 ben ik hier mee gestopt omdat ik al mijn aandacht wilde vestigen op de kwaliteit van ons huidcentrum. In 2016 heb ik de Master Innovatie van Zorg & Welzijn afgerond. Tijdens deze master heb ik onderzoek gedaan naar de huidige zorg rond mensen met eczeem en heb ik een projectgroep opgestart in Veenendaal met als doel om van Veenendaal een ‘eczeemvriendelijk dorp’ te maken. Ik vind de huid een fascinerend orgaan en ik zie dat huidproblemen de kwaliteit van het dagelijks leven flink kan beïnvloeden. Wat mij zo aanspreekt in het vak huidtherapie, is de mogelijkheid tot het delen van kennis met mensen met huidaandoeningen, de veelzijdigheid van de behandelmogelijkheden en de zorg voor de huid

Elise Colijn-Schoeman
Tijdens het afronden van de opleiding tot schoonheidsspecialiste kwam ik tot de conclusie dat ik te weinig uitdaging zag in dit vak. Door me verder te verdiepen in verschillende studierichtingen kwam ik uit bij de opleiding Huidtherapie, waar ik in 2009 ben afgestudeerd. In het beroep huidtherapie spreekt mij het persoonlijke contact in combinatie met het verlenen van persoonsgerichte zorg aan. Ieder mens is uniek, elke huid is anders en daarom bestaat een standaardbehandeling niet. Voor mij is het een uitdaging om met deze achterliggende gedachte voor elk persoon een passende oplossing te vinden, duidelijke informatievoorziening te verstrekken, zelfmanagement te stimuleren en diegene hierbij te coachen. Ook vind ik het belangrijk om in mijn behandelingen naast een helpende hand, een luisterend oor te bieden. Hier is alle ruimte voor in de praktijk. Ik vind de huid een fascinerend orgaan en ik zie dat huidproblemen de kwaliteit van het dagelijks leven flink kan beïnvloeden. Wat mij zo aanspreekt in het vak huidtherapie, is de mogelijkheid tot het delen van kennis met mensen met huidaandoeningen, de veelzijdigheid van de behandelmogelijkheden en de zorg voor de huid

Carlijn Bos
In 2015 ben ik aan de Hogeschool Utrecht afgestudeerd als huidtherapeut en sindsdien met veel plezier werkzaam bij de praktijk. Ik werk nu in de praktijken in Veenendaal en Amerongen. Persoonlijke aandacht en passende zorg waarbij de hulpvraag van de patiënt altijd centraal blijft staan is erg belangrijk voor mij. Het begeleiden en coachen van mensen om hun zo zelfstandig met hun aandoening om te kunnen laten gaan vind ik mooi en dankbaar werk. Om mij verder te ontwikkelen en een bijdrage te kunnen leveren aan verbeteringen in zorg ben ik in 2016 gestart met de Master Innovatie in Zorg en Welzijn. In 2018 ben ik afgestudeerd en tevens parttime gestart als docent huidtherapie aan de Hogeschool in Utrecht.

Judith Febus
In 2007 ben ik afgestudeerd als huidtherapeut aan de Hogeschool Utrecht.
Sindsdien heb ik ervaring opgedaan in praktijken in Amsterdam, Utrecht en het ziekenhuis OLVG west.

Sinds maart 2020 ben ik het team van Onze Huid komen versterken op de locaties Veenendaal en Amerongen. In mijn werk vind ik het belangrijk om de tijd te nemen om goed naar mensen te luisteren, om zo een goed totaalbeeld te krijgen van de hulpvraag en het huidprobleem. Een motiverende rol vind ik als behandelaar essentieel.

Het vak huidtherapie verveeld nooit. De huid is een ontzettend belangrijk orgaan en onze verbinding met de buitenwereld. Als zich huidproblemen voordoen kan dat erg belastend en schaamtevol zijn. Het is mooi om als huidtherapeut een bijdrage te kunnen leveren in de informatie voorziening, behandeling en begeleiding in zelfmanagement.
.


Mis niets op het gebied van Onze Huid en volg ons!