Onze specialisten

Op deze pagina kun je kennis maken met onze huidtherapeuten. Een huidtherapeut is een paramedisch specialist die de zieke of beschadigde huid behandelt. De opleiding tot huidtherapeut is wettelijk beschermd en geregeld in de wet BIG. Al onze huidtherapeuten hebben de vierjarige HBO opleiding Huidtherapie succesvol afgerond. Na de afronding van deze opleiding mogen we tevens de titel ‘oedeemtherapeuten’ dragen omdat we ons hierin tijdens de opleiding in hebben gespecialiseerd. We zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Judith Febus
In 2007 ben ik afgestudeerd als huidtherapeut aan de Hogeschool Utrecht.
Sindsdien heb ik ervaring opgedaan in praktijken in Amsterdam, Utrecht en het ziekenhuis OLVG west.

Sinds maart 2020 ben ik het team van Onze Huid komen versterken op de locaties Veenendaal en Amerongen. In mijn werk vind ik het belangrijk om de tijd te nemen om goed naar mensen te luisteren, om zo een goed totaalbeeld te krijgen van de hulpvraag en het huidprobleem. Een motiverende rol vind ik als behandelaar essentieel.

Het vak huidtherapie verveeld nooit. De huid is een ontzettend belangrijk orgaan en onze verbinding met de buitenwereld. Als zich huidproblemen voordoen kan dat erg belastend en schaamtevol zijn. Het is mooi om als huidtherapeut een bijdrage te kunnen leveren in de informatie voorziening, behandeling en begeleiding in zelfmanagement.
.

Iris van den Hoek

Mis niets op het gebied van Onze Huid en volg ons!